fredag 13 februari 2009

Pastasås med smak av oliver



Här i huset är vi allihopa olivälskare (utom möjligen E som ännu inte smakat) så denna pastasås som jag gjorde några dagar sedan föll alla i smaken. Den är både smakrik och god. Dessutom lättlagat och billig (de två dyraste ingredienserna, prosciuttoskinkan och parmesanosten, används ju bara som "smaksättare" i rätt liten mängd).

Pastasås med smak av oliver
5 port

2 vitlöksklyftor
olja
1 förpackning krossade tomater med chilismak (Coop)
1 förpackning vanliga krossade tomater
0,5-1 dl grädde (havregrädde)
gröna och svarta oliver i valfri mängd (ganska många)
1-2 basilika
3-4 skivor prosciuttoskinka
riven parmesanost

Bryn vitlöken (pressad) i oljan. Häll över tomaterna och grädden. Smaksätt med basilikan. Låt småkoka någon minut. Dela oliverna i 2-3 bitar. Strimla skinkan och bryn den i stekpanna. Lägg ned oliverna i tomatsåsen och värm upp. Servera tomatsåsen på pasta och strö över skinka samt ost.

Inga kommentarer: