torsdag 12 februari 2009

Kycklinggryta med thailändska influenser



Konstaterade igår att vi hade matlagningsyoghurt som snart skulle bli gammal. Likaså morötter, broccoli, purjolök och chilipeppar som behövde användas innan deras bästa dagar var förbi. Dessa förutsättningar tillsammans med ett sug efter kyckling resulterade i följande riktigt lyckade hop-plock:

Kycklinggryta med thailändska influenser
4 port

2-3 st kycklingfiléer
1 purjolök
2-4 morötter
en bit broccoli
2 vitlöksklyftor
1 chilipeppar
1-2 tsk sambal olek
olja
salt och peppar
1-2 tsk thai red curry
1 tsk ingefära
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt

Skär köttet i bitar och stek i olja. Salta och peppra. Plocka upp ur pannan. Skär purjolöken och morötterna i ganska tunna "stavar". Dela broccolin i små buketter och koka dessa. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs grönsakerna (utom broccolin) i olja + curry i en panna några minuter (lägg först ner morötterna och vitlöken och efter en stund purjolöken). Smaksätt med ingefära och sambal olek och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och broccolibuketterna. Värm upp.

Inga kommentarer: