onsdag 28 januari 2009

Enkelt men gott av julskinksrester



När julen är över finns det ju oftast även en del julskinka över. Då passar detta recept bra - särskilt eftersom det inte alls smakar "juligt" (precis efter julhelgen är man ju ofta lite less på julmaten). Ett annat tillfälle då denna rätt passar bra är en bit in på det nya året - då butikerna rear ut skinkorna för under 20 kr/kg. Då brukar jag passa på att köpa en eller två. Sen blir det makaronipuddingar och liknande av dom. Eller också denna rätt (ursprungsreceptet läste jag i något matforum ett par år sedan). Kanske imte en jättespännande kulinarisk höjdare - men en helt ok vardagsmiddag. Dottern uppskattade den iallafall mycket. :)

Skinka med smak av curry

ca 8 skivor kokt julskinka (3-4 mm)
4-5 dl grädde (havregrädde för min del)
2-4 msk chilisås
1-3 tsk curry
ca 0,5-1 dl rött vin

Vänd skinkskivorna i rött vin och lägg dem i en djup tallrik. Häll över en liten skvätt vin, plasta in och ställ i kylen (1-2 timmar gärna). LÄgg sedan upp skinkskivorna på ett ungssäkert fat. Blanda grädde, chilisås oxch curry i en skål. Häll blandningen över skivorna. Tillaga i ugn ca 40 minuter.

Inga kommentarer: