måndag 26 januari 2009

Köttfärs med majs och bönor


Dagens middag var väldigt omtyckt av snart treåriga dottern. Tre portioner åt hon. Särskilt goda tyckte hon bönorna var. Vi äter nog bönor lite väl sällan - så antagligen tyckte hon att det var väldigt nytt, spännande och exotiskt. Även vi vuxna gillade maten. Dessutom var den snabblagad.

Receptet kommer från ica.se. Även bilden är lånad därifrån då jag glömde fotografera.




Het köttfärs med bönor och chili
Portioner: 4

1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 röd chili
500 g köttfärs
1 msk olja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1/2-1 dl sweet chilisås
1 dl vatten
1 burk majskorn ca 350 g
1 burk kidneybönor ca 400 g
1 burk vita bönor ca 400 g
1 dl hackad persilja

Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
2. Bryn lök, vitlök, chili och köttfärs i oljan i en stekpanna. Tillsätt chilipulver, salt, chilisås och vatten rör om och låt sjuda ca 5 minuter.
3. Låt majsen och bönorna rinna av. Skölj bönorna. Blanda ner allt i pannan och låt det bli varmt. Strö över persilja.
4. Servera med gräddfil och tortillabröd.

Inga kommentarer: