Till gårdagens nybakade
hamburgerbröd åt vi självklart hamburgare.
Hamburgare med bröd. Och klyftpotatis. Och coleslaw.
En coleslaw med hemgjord aioli som bas. Supergod. Recept hittat på
smaskens.nu, om än lite ändrat.
Aioli2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk sambal oelek
1 tsk Délidas chilisås
saft från 0,5 citron (eller efter smak)
1,5 dl varmpressad rapsolja
0,5 dl olivolja
Blanda äggulorna med senap, cironsaft, sambal och chilisås. Vispa sedan i oljan, droppvis, eller i en mycket tunn stril. Vispa ordentligt tills det tjocknar.
Coleslawcirka 750 gram strimlad vitkål
6 msk äppelcidervinäger
3 tsk salt
3 tsk socker
1,5 tsk Dijonsenap
svartpeppar
1 dl aioli
1,5 dl gräddfil
Blanda ihop vinäger, salt, socker, senap och svartpeppar. Blötlägg kålen i detta; gärna i uppemot en timma. Häll sedan av drssingen, och blanda ned aioli och gräddfil.
1 kommentar:
Åh så gott!
Skicka en kommentar