fredag 14 januari 2011

Lax med gräddig sås och bulgur



Igår åt vi en supergod, snabblagad, nyttig och enkel middag. En sådan där rätt som direkt kom att kännas som en framtida vardagsfavorit. Alla älskade den.

Receptet hittade jag i Klara Dessers bok "GI-mat för familjen", och jag följde det rakt av.

Lax med gräddig sås och bulgur
4 port

4 laxfiléer
2 dl havregrädde
1 msk fiskfond
1 dl vatten
salt och peppar

4 port bulgur

1 gurka
2 msk god olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

1/2 dl rostade pumpakärnor

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Värm havregrädden och fiskfonden i en kastrull. Späd med vatten. Smaka av såsen med peppar och eventuellt mer salt. Häll såsen över laxbitarna och låt stå i ugnen ca 15 min. Koka under tiden bulguren. Skär gurkan i tärningar och lägg i en skål. Häll över olivolja, rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar. Toppa med rostade pumpakärnor.

Inga kommentarer: