Igår åt vi en supergod, snabblagad, nyttig och enkel middag. En sådan där rätt som direkt kom att kännas som en framtida vardagsfavorit. Alla älskade den.
Receptet hittade jag i Klara Dessers bok "GI-mat för familjen", och jag följde det rakt av.
Lax med gräddig sås och bulgur
4 port
4 laxfiléer
2 dl havregrädde
1 msk fiskfond
1 dl vatten
salt och peppar
4 port bulgur
1 gurka
2 msk god olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
1/2 dl rostade pumpakärnor
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Värm havregrädden och fiskfonden i en kastrull. Späd med vatten. Smaka av såsen med peppar och eventuellt mer salt. Häll såsen över laxbitarna och låt stå i ugnen ca 15 min. Koka under tiden bulguren. Skär gurkan i tärningar och lägg i en skål. Häll över olivolja, rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar. Toppa med rostade pumpakärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar