fredagen den 24:e september 2010

Grekisk pytt i panna med kyckling



I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Sedan dess har jag tänkt laga något liknande hemma också men det har inte blivit av. Förrän igår. Men istället för fläskfilén som var i rätten vi blev bjudna på kom vår middag att innehålla kycklingfilé eftersom det var sån vi hade hemma.

Väldigt gott och riktigt praktískt med "allt i ett" i ugnen. Perfekt bjudmat. Lätt att laga mycket på en gång dessutom.

Grekisk pytt i panna med kyckling
6-8 port

3-5 kycklingfileér
2-3 paprikor
1-2 rödlökar
1 ask körsbärstomater
potatis
fetaost

Marinad
1-1,5 dl olivolja
1-2 msk soja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Skär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingbitarna ligga i den (gärna hela dagen).

Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnsform. Salta och låt stå i ugnen 15 minuter (225 grader). Dela paprikan, klyfta löken. Lägg lök, paprika och kyckling (inkl marinad) över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30-45 minuter. Efter halva tiden så lägg i även tomaterna och fetaosten (bryt den i bitar). Servera med vitlökssås.

Vitlökssås
2-3 dl turkisk yoghurt
2 msk majonäs
2 klyftor pressad vitlök
0.5-1 tsk lime
oregano, basilika, tomkan, persilja
salt och peppar

Blanda alla ingredienserna i en skål.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Mmmm... Verkar väldigt gott!

Jenny sa...

Det ser jätte gott ut!