måndag 21 juni 2010

Mozzarellasallad med skinka



Ibland provar man ett nytt recept och så känns det bara så rätt direkt. Så var det med denna sallad som jag hittade receptet till i ICA´s kundtidning.

Den är verkligen god. Och mättande. Känns som en riktig sommar-hit som vi kommer att göra fler gånger innan höstmörkret kommer.

Mozzarellasallad med skinka
4 port

2 mozzarella (à 125 g)
1 färsk rödlök
2 tsk dijonsenap
1 förpackning kokta linser (380 g)
4 tomater
2 avokador
1 påse blandad sallad (150 g) (jag hade en påse ruccolasallad hemma så det blev det istället)
1 dl svarta oliver
ca 120 g kallrökt eller lufttorkad skinka i skivor
olivolja
flingsalt
svartpeppar

1. Skär löken i tunna skivor.
2. Blanda senapen med 2 msk olivolja, 1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar i en stor skål.
3. Häll av och skölj linserna. Rör ner löken och linserna i dressingen.
4. Skär tomaterna i bitar. Blanda ner i skålen.
5. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ut fruktköttet i bitar med en tesked.
6. Blanda ner avokado, sallad och oliver i skålen. Bryt mozzarellan i bitar och strö över. Toppa med skinkan.

Inga kommentarer: