söndag 7 mars 2010

Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås


Vår lördagsmiddag denna vecka blev en pastasås med gorgonzolaost. Gräddig och god. Dock kunde den fått ännu mer framträdande gorgonzolasmak tycker jag. Mer än ett gorgonzolapaket per portion blir det alltså nästa gång.

Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås
4 port

500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)
300 g oxfilé
3 msk smör
3 dl grädde
2 dl vatten
½ tärning mörk oxbuljong
"en skvätt" soja
1 pkt gorgonzolaost
några matskedar riven parmesanost
1 gul lök
1 kvist färsk timjan
salt och svartpeppar

Skala och finhacka löken. Hacka timjanen. Fräs lök och timjan i smör. Häll i vatten, grädde, buljongtärning, ost och soja. Låt småkoka i 10 minuter.

Tärna oxfilén och stek hastigt i smör i en stekpanna.

Sila såsen och blanda sedan ner oxfilen i den. Rör ihop såsen med pastan. Servera. Jag dekorerade med två bitar stekt bacon och lite färsk timjan.

4 kommentarer:

Kryddburken sa...

Vilken läcker pastasås! Ser otroligt gott ut och efter att ha läst receptet så måste jag prova din variant. Jag har nämligen aldrig gjort en gorgonzola-sås BRUN, eller smaksatt med med oxbuljong & soya! Det blir nästa ost-projekt! :) Sen lyxar du dessutom till det med oxfilé... Måste varit en 10-poängare! Jag älskar pastasåser! Hoppas helgen varit bra! Hälsn. från Öland!

M sa...

Ja det var första gången för mig också med brun gorgonzolasås :)
Men jag tänkte att det kunde vara roligt att testa och det blev gott (min "skvätt" soja var dock inte alltför stor).

Jag älskar också pastasåser - gärna med mycket ost i. Och oxfilén gav ju dessutom det hela en extra guldkant.

Hoppas du också har haft en bra helg!

/M

Hanna sa...

Oj så gott det där ser ut!! Älskar ostar så det här måste jag prova!!

Helena Ljunggren sa...

Åh mums så gott det ser ut. Trots att jag inte är mycket för gorgonzola så vattnas det i munnen!