onsdag 19 augusti 2009

Pytt i panna GI-style


Marie Rosén i Sala tävlade år 2006 i "Årets GI-kock" med detta recept. Hon vann. Och jag förstår varför - hennes pytt i panna är riktigt god. Hos oss blev alla riktigt förtjusta i den. En perfekt vardagsmiddag. Bilden blev däremot inte riktigt lika perfekt.:)

Roséns GI-pytt

2 stora zucchini
2 stora gula lökar
2 paket bacon (280 g)
500 g rökt skinka
400 g färsk svamp
salt och malen vitpeppar
olja till stekning

Till servering:
4 stekta ägg
inlagda rödbetor

1. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja och ta upp den ur pannan. Fräs svampen och ta upp den. 2. Strimla och stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Skär svampen i mindre bitar. Skär skinkan i tärningar. 3. Tärna zucchinin och stek den mjuk. Tillsätt skinka, lök, bacon och svamp. Krydda med salt och peppar. Servera med stekta ägg och rödbetor.

Inga kommentarer: