onsdag 19 augusti 2009

Ett lyckat filmjölksbröd

Jag är ingen bak-människa. Men jag gillar nybakat bröd - därför är enkla filmjölksbröd med bikarbonat en favorit hos mig. Jag gillar att testa nya blandningar, ibland blir de mer lyckade och ibland mindre. Idag gjorde jag ett som blev riktigt bra. Saftigt och gott.

Filmjölkbröd
1 bröd

0,75 dl rågmjöl
1,75 dl siktat dinkelmjöl
2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl hela kokta matvetekorn (durum) (jag hade färdigkokta på burk)
0,25 dl linfrö
0,75 dl fiberhavregryn
0,5 tsk salt
0,75 msk bikarbonat
0,5 liter filmjölk
0,5 dl blandade hackade nötter
smör till formen

Värm ugnen till 175°. Smörj formen med smör. Blanda samman dinkelmjöl, linfrön, rågmjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke. Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet. Rör ned matvetet. Häll smeten i bakformarna och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Lägg bakplåtspapper över efter halva tiden. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

1 kommentar:

sanna sa...

Hoppas du haft en bra dag idag :)

Spana gärna in mitt senaste inlägg o rösta på vilken bild du tycker är finast som jag tagit :D