tisdag 9 augusti 2011

Indisk kycklinggryta med ris




Dagens middag hos oss idag. En kycklinggryta som alla gillade. En ganska snabblagad och enkel vardagsrätt som gå att förbereda ganska mycket (hacka grönsaker osv). Receptet kommer från boken "Klaras goda GI-dagar", men är lite omgjort med utgångsunkt i vad jag hade hemma kyl och frys.

Indisk kycklinggryta med ris

6 port

6 portioner fullkornsris

600 gram kycklingfilé
1-2 gula lökar
2-3 paprikor (röda, gula)
1 röd chilifrukt
3 tsk curry
3 dl havregrädde
salt och peppar
1 litet blomkålshuvud
1/4 av ett stort vitkålshuvud
1/2 dl sesamfrön

Koka riset. Dela kycklingen i mndre bitar och skiva löken tunt. Stek kykling och lök i rapsolja. Skär åpaprikan oh chiifrukten i bitar och lägg ned i grytan. Krydda med curry, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Låt stå och puttra på låg värme.

Koka under tiden blomkålen lätt (delad i mindre buketter). Skär vitkålen i tunna strimlor. Rosta sesamfröna i en torr panna. Rör avsltningsvis ner blomkålen i grytan.

Servera grytan med ris och vitkål. Strö över sesamfrön.

2 kommentarer:

mela sa...

åh jag blir hungrig

Smalarecept sa...

Oj vilket intressant recept, detta ska provas! Tack.