torsdag 28 januari 2010

Enkel korvstroganoff


Ibland infinner sig inte inspirationen, tiden, orken när det ska lagas middag. Eller så kan det vara som det var hos mig idag - det infann sig inget välfyllt kylskåp.

Slängde därför ihop en ytterst enkel korvstroganoff. Till den kokade jag matvete samt ärtor och skar upp en tomat i skivor. Jag använde en bit falukorv och några kvarblivna prinskorvar men det går ju bra att ha vilken sorts korv som helst (till exempel en med riktigt hög kötthalt om man vill göra rätten "lite GI").

Enkel korvstroganoff
4 port

Valfri korv i lämplig mängd
En gul lök
En burk passerade tomater
En skvätt (1-2 msk) grädde (havregrädde för min del)
Salt och peppar

Hacka löken och bryn den. Lägg korven (skuren i bitar) i stekpannan och stek några minuter. Tillsätt passerade tomater och grädde. Koka upp. Smaka av med sat och peppar.

Mycket snabblagat (alla moment hinner göras under de 15 minuter som matvetet kokas) men gott.

Inga kommentarer: