lördag 9 januari 2010

En härlig sallad till rostbiff (eller till annat kött)


För en tid sedan hittade jag ett receptblad på en "biffsallad" i min närbutik. Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar). Jag har provat den varianten en gång tidigare och det var väldigt gott. Dagens lunch blev dock en förenkling - istället för att steka kött åt vi salladen till sådan skivad rostbiff som man kan köpa färdig i butik. Supergott.

Salladen som sådan känns rätt nyttig och är dessutom smakrik och god. Efter julens alla feta och kolhydratspäckade måltider så är iallfall mitt sug efter den här typen av mat stort. Så här gjorde jag min variant av salladen:

Sallad till kött
ca 4 port

1 påse sallad (ICA´s medelhavsmix) (Jag drygade ut med lite mer babyspenat och ruccola som vi hade i kylen)
2 röda paprikor
1 zucchini
2 msk skånsk senap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
salt och peppar
1 dl pinjenötter
1 rödlök
75 g färsk parmesanost

Dela paprikan på längden, tag bort kärnhuset. Lägg bitarna med skinnsidan upp på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen. Skär zucchinin i skivor (ca 1 cm tjocka). Pensla bitarna med lite olivolja och lägg på samma plåt som paprikan. Rosta i 250 grader i ca 20 min eller tills skinnet på paprikan mörknar (vänd zucchinibitarna efter halva tiden). Drag av skinnet på paprikan (låt svalna lite först) och dela den i grova bitar. Blanda senapen med vinägern och tillsätt oljan under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Skiva löken. Lägg upp medelhavsmix, grönsakerna och löken i en skål. Blanda i lite av senapssåsen. Servera salladen till rostbiff, hyvlad parmesanost, resten av senapssåsen och pinjenötterna.

Inga kommentarer: