söndag 28 juni 2009

Grillad fläskkarré med BBQ-sås och coleslaw

De senaste dagarna har det varit riktigt högsommarväder i våra trakter. Idag på eftermiddagen gav dock några mål lite efterlängtad svalka. Vi passade på att grilla några karrébitar med lyckat resultat. Smakrikt och gott, även om BBQ-såsen nog blev lite i hetaste laget för treåriga dottern. Receptet hitade jag hos vinsprit.se.

Grillad fläskkarre med BBQ-sås och coleslaw

4 skivor fläskkarré

Marinad
5 msk kinesisk soja
5 msk koncentrerad apelsinjuice
1 vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
2 tsk stött rosmarin

Gör så här:
Blanda marinaden och häll den i en plastpåse tillsammans med karrén. Låt köttet marinera, gärna över natten. Ta ur köttet och torka av det lätt. Grilla på utegrillen eller i grillpanna, ca 4 minuter på var sida.

BBQ-sås
2 paprikor
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
½ röd chili, medelstor
1 kvist timjan
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
salt
1-2 msk rödvinsvinäger

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Dela parikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem sedan med den kupade sidan uppåt på en plåt. Placera plåten högst uppe i ugnen och låt parikorna stå där tills skalet fått brända blåsor, ca 6-8 minuter. Lägg dem genast i en plastpåse i 10 minuter. Dra bort skalet. Finhacka paprikorna, schalottenlök, vitlök och chili. Fräs tillsammans med timjankvisten i olivolja, utan att det tar färg. Tillsätt krossad tomat och kopka ihop. Smaka av med salt och vinäger.

Coleslaw
400 g strimlad vitkål
1 tsk salt
1 strimlad morot
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm cayennepeppar
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk strimlad bladpersilja

Gör så här:
Blanda vitkål och salt. Låt stå i rumstemperatur i en timme. Pressa ut vattnet som saltet dragit ur kålen. Blanda i resterande ingredienser. Servera kallt.

Inga kommentarer: