söndag 5 april 2009

Kryddkvarn Lime Pepper



Sedan flera månader tillbaka har jag haft en burk "Lime Pepper" från Santa Maria stående i skafferiet. Nästan utan att använda den. Jag minns att jag testade den en gång när den var nyinköpt och inte blev helt imponerad. I jämförelse med övriga smaker i serien tyckte jag den var ganska medioker. Men nu har jag gett den en ny chans och faktiskt omvärderat mina åsikter. Jag stekte nyligen hajmalsfileer som jag smaksatte med kryddan och det var riktigt gott. En höjdare faktiskt. Den gav en fräch och god smak år den i övrigt okryddade fisken och jag kommer garanterat att prova denna för mig tidigare bortglömda krydda fler gånger. Särskilt till fiskrätter.

3 kommentarer:

Sofia/Chezsofia sa...

Limepepper är en av mina favoritkryddor!
Den är perfekt till fisk eller bara över en sallad och jag kan rekommendera den till kalla crème fraiche såser att ha till t.ex. fisk se http://chezsofia.bloggsida.se/2009/03/kall-limepepparsas/. Även deras Roasted Garlic and Pepper är fantastisk.

Sophy - What U See Is What U Get sa...

kan tänka mig att d påminner om citronpeppar? o d e ju supergott till fisk =)

M sa...

Ja lite påminner den om citronpeppar. Men smakar ändå annorlunda. Jag kollade burken nu och den har, förutom limen och pepparen, även smak av koriander och citrongräs.