Gårdagens middag - en snabb pastasås med kyckling, spenat och soltorkade tomater. Snabblagat och enkelt, men gott. Jag och treåriga dottern åt dessutom rester till lunch idag till hennes stora förtjusning.
Pasta med kyckling och spenatca 6 port
6 port fullkornspasta (eller vanlig), t ex tagliatelle
3-4 stora kycklingfiléer
250 g fryst bladspenat
8-10 marinerade soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2 pkt havregrädde
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Tina spenaten och krama noga ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Grovstrimla tomater och spenat. Bryn kycklingen i en stekpanna. Rör ned tomater, spenat, grädde och pressad vitlök.
Låt koka ihop några minuter. Smaka av medsalt och peppar. Servera såsen med pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar