tisdag 9 december 2008

Saffranspannacotta


Lite vardagslyx - onyttig pannacotta. Och nu när det snart är jul passar det ju alldeles utmärkt att smaksätta den med saffran.

Resultatet blev bra (inte så gult som det verkar när man ser på bilden), men den slår nog ändå inte en hederlig vaniljpannacotta med hjortron.







Saffranspannacotta
2 port

2 dl grädde
½ vaniljstång
Ett paket saffran (nästan)
Ett gelatinblad (nästan)
En pepparkaka

Dela vaniljstången på längden. Häll grädden i en kastrull, lägg ner vaniljstång och saffran. Koka upp och låt småkoka ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången och skala ur innehållet ned i kastrullen. Blötlägg gelatin några minuter. Krama ur vätskan och rör ned gelatinet i gräddblandningen. Häll upp i fina glas eller liknande och placera i kylen några timmar. Smula över lite pepparkaka och njut!

1 kommentar:

Anonym sa...

Men åhh... Det låter ju hur gott som helst! Älskar saffran!!