söndag 14 december 2008

Gravad lax och "rissallad"

Bland ICA´s recept har jag hittad denna sallad med räkor. Jag har provat göra den en gång tidigare (med ris istället för risoni) och det var fenomenalt gott. En höjdare.

Här om dagen gjorde jag återigen en variant av receptet. Den här gången utan räkor - istället hade vi gravad lax till salladen. Det var också gott - men slår inte räkorna. Jag blandade till en sås på turkisk yoghurt och lime - den visade sig vara onödig.

Gravad lax med "rissallad"
4 port

1 färsk mango
4 portioner ris (jag gjorde hälften "vanligt" och hälften rött)
250 g körsbärstomater
150 g sockerärter
70 g färsk bladspenat

Dressing
3 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
salt och peppar

Skär mangon i tärningar. Koka riset enligt förpackningens anvisning. Blanda dressingen och rör ner den i det varma riset och låt kallna. Skär tomaterna i halvor och sockerärterna i bitar. Blanda riset med mango och grönsaker. Servera salladen med gravad lax.

Inga kommentarer: