Jag älskar ädelost men eftersom jag är gravid så blir det ju inet något av den varan - inte otillagad iallafall. Men som tur är så funkar det ju även att äta den uppvärmd (kokad).
För några dagar sedan åt vi denna enkla och flottiga - men goda - pastarätt. Tyvärr är det ju svårt att göra rätten mjölkfri så yngsta dottern, som inte tål mjölk, fick en egen variant men vi andra tre åt "som hästar" (vilket i och för sig även yngsta dottern gjorde med sin lite mer smaklösa havregräddevarant).
Pasta med gorgonzolasås
5-6 portioner
600 gram pasta
5 dl grädde
2 pkt gorgonzolaost (variera mängden efter tycke och smak)
1 liten bit hårdost (exv västerbotten eller krutrök)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
½ tärning köttbuljong
svartpeppar (och ev salt)
rapsolja
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hacka schalottenlök och vitlök fint. Fräs lätt i rapsolja i en kastrull. Häll grädden i kastrullen. Dela gorgonzolaosten i mindre bitar och riv hårdosten. Lägg osten i kastrullen. Tillsätt buljongtärning. Låt småkoka några minuter under omrörning. Smaka av med peppar och ev salt. Rör ihop såsen med pastan.
Som tillbehör serverade jag ryggbiff som jag skar i tärningar, stekte och saltade/pepprade. Jag kan även tänka mig att ett par stekta baconskivor hade kunnat var ett gott alternativ till biffen.
åh, det där såg ju helt galet gott ut! det blir nog kvällens måltid! hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaÅåh vad gott!!!
SvaraRadera