Min matblogg
lördag 3 december 2011

Årets julklapp: en matkasse

›
Årets julklapp är en matkasse. En ganska bra julklapp tycker jag. Och det går att göra den ännu bättre genom att låta den hamna hos någ...
1 kommentar:

Pepparkaks-cupcakes

›
Snart är julen här igen, fort går det... Och idag har vi julbakat lite för andra gången i år. Barnen har gjort pepparkakor och jag har gj...
2 kommentarer:
fredag 9 september 2011

Pastrami med avokado och röda vinbär

›
Ett härligt recept från boken "GI-gourmet" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson. Riktigt somrigt (jag vet sommaren börjar var...
3 kommentarer:
torsdag 18 augusti 2011

Surströmmingspremiär i torsdags

›
Tror jag? Mig kvittar det. Surströmming är en av de saker jag inte äter. En sak som dock hör hösten till för mig är grytor. (Jag vet -...
1 kommentar:
söndag 14 augusti 2011

Olivoljebakad lax toppad med tomat, syrad rödlök och pepparrot

›
Fast utan pepparrot... Lördagens projekt hos oss var att laga Lillemor Edlunds frestande medelhavsmeny. Tre rätter som jag hittade i ...
1 kommentar:
tisdag 9 augusti 2011

Indisk kycklinggryta med ris

›
Dagens middag hos oss idag. En kycklinggryta som alla gillade. En ganska snabblagad och enkel vardagsrätt som gå att förbereda ganska ...
2 kommentarer:
fredag 22 juli 2011

Pannkakor med äpple

›
Pannkaka är för mig den rätt som tillagas i ugn. Den tunnare och mindre varianten på samma rätt, den som tillagas i stekpannor av olika slag...
1 kommentar:
torsdag 7 juli 2011

Himmelsk pannacotta med smak av vit choklad och lime

›
Detta är en av de klart godaste desserterna jag ätit på länge. Pannacotta. Med smak av vit choklad och lime. Och så jordgubbar och passionsf...
1 kommentar:
lördag 2 juli 2011

En somrig förrätt med kräftstjärtar

›
Ett recept som jag hittade på en lapp i butiken, tror det var från Norrmejerier. Gjorde om det lite men i huvudsak följde jag originalrecept...
måndag 23 maj 2011

Tapas

›
Förra helgens godaste matupplevelse var nr vi åt tapas på fredagskvällen. Jag tycker att vi lyckades få till en ganska bra blandning. Rätter...
3 kommentarer:
onsdag 11 maj 2011

Riktigt god sallad till kyckling

›
I boken "6 kilo på 6 veckor" av Ulrica Davidsson och Ola Lauritzon finns mängder med goda recept. Även om man inte har en önskan a...
1 kommentar:
måndag 2 maj 2011

Mjölkfri räkpaj med GI-influenser

›
Ett par burkar med räkor som närmade sig sitt bäst-föredatum. En knippe sparris som även den behövde ätas. Vad kunde man tänka sig att laga ...
1 kommentar:
lördag 30 april 2011

Hamburgare...coleslaw...aioli

›
Till gårdagens nybakade hamburgerbröd åt vi självklart hamburgare. Hamburgare med bröd. Och klyftpotatis. Och coleslaw. En coleslaw med hem...
1 kommentar:
fredag 29 april 2011

Hamburgerbröd

›
Idag har vi ätit hamburgare till middag och fredagen till ära testade jag att baka egna hamburgerbröd för en gångs skull. Gott och kanske li...
lördag 9 april 2011

Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

›
Hos Tasteline finns ett recept som jag länge tänkt testa och igår blev det av. Och det var bra att det verkligen blev av för rätten var rikt...
10 kommentarer:
måndag 21 mars 2011

Smaskig pizza

›
Jag har fått prova en pizza från Dr Oetker. Stoneoven Tradizionale heter serien och jag valde "Speciale" - en pizza med salami och...
1 kommentar:
söndag 6 mars 2011

Parmalindad kycklingfilé med balsamicosås

›
En riktigt favoriträtt. Smakar gott och doftar underbart. Måste testas! Vi åt den förra helgen. Och igår. Och idag (i form av rester från ig...
4 kommentarer:
torsdag 17 februari 2011

GI-frallor

›
I förmiddags, när termometern visade på närmare 30 minusgrader ute, satt jag inne och njöt av nästan helt nybakat bröd, en kopp te och morgo...
6 kommentarer:
söndag 6 februari 2011

Kycklinggratäng med fullkornsspaghetti

›
Detta är en perfekt vardagsrätt. God och lätt att göra stor sats av så det blir lunchlådor.Ingredienser man oftast har hemma. Inspirationen ...
6 kommentarer:
lördag 29 januari 2011

Frasiga mjölkfria våfflor

›
Vi gör inte våfflor särskilt ofta - men när det väl blir av så är det ju faktiskt riktigt gott. Idag gräddade vi massor med våfflor. Mjölkfr...
2 kommentarer:
fredag 14 januari 2011

Lax med gräddig sås och bulgur

›
Igår åt vi en supergod, snabblagad, nyttig och enkel middag. En sådan där rätt som direkt kom att kännas som en framtida vardagsfavorit. All...
torsdag 13 januari 2011

Oxfilé med tre såser

›
När jag fyllde år fick jag den fina boken "Fredagsgourmet ur Allt om mat" i födelsedagspresent av mina svärföräldrar. En bok som j...
torsdag 23 december 2010

God rödbetssallad

›
Igår provade jag för första gången att göra egen rödbetssallad. Det var svårt att bestämma sig för vad det skulle få vara i den. Majonäs, cr...
1 kommentar:
tisdag 21 december 2010

Tre sorters senap

›
Jag har roat mig med att för första gången göra egen senap. Tre sorter blev det. Som det känns nu är den sötstarka den som jag gillar bäst. ...
2 kommentarer:

Mintkysspraliner

›
Man äter som bekant med munnen. Men även med ögonen. Och just dessa små praliner är en fröjd för ögat tycker jag. Jag tycker dessutom att de...
måndag 20 december 2010

Finaste julkokboken

›
För ett par dagar sedan inhandlade jag julkokboken med stort J - Mannerströms julkokbok. Och jag är så frälst. Den är litegrann som poesi. E...
tisdag 14 december 2010

Wienerstänger

›
Det pågår småkaksbak-maraton här i huset skulle man kunna tro. Många småkakor har det iallafall blivit de senaste dagarna. Idag bakade jag d...
1 kommentar:

Lingonkola

›
I vår frys ligger det några små påsar lingon. Bär som jag sparat av det vi fått hem när våra barn varit och plockat i skogen med sin mormor ...
fredag 10 december 2010

Kolakakor

›
Sist ut av de kakor jag bakat idag är kolakakor. Jag brukar gilla såna. Men just dessa blev inte helt perfekta tyckte jag. De kändes lite öv...

Makalösa

›
Nästa av dagens bakade kakor är Makalösa. En knaprig klassisk kaka med korinter. Kanske i sin enkelhet godast av dagens produktion. Makalösa...
2 kommentarer:

Saffranskakor med choklad

›
Idag har jag bakat några olika sorters småkakor. Sist ut, men först här på bloggen, var saffranskakor. De var lätta att baka och jag tycker ...
1 kommentar:
torsdag 25 november 2010

Dufvenkrooks glögg med smak av chili och choklad

›
Nu har glöggsäsongen satt igång i vårt hus. En flaska traditionell blossa hann vi med förra helgen. Och dessutom gick det ner en halv flaska...
fredag 19 november 2010

Mjölkfria lussekatter

›
Igår bakade jag lussekatter tillsammans med döttrarna. Faktiskt första gången jag bakar såna (förutom när jag gjorde det som barn). Jag är j...
fredag 12 november 2010

Grillad oxfilé med paprikasalsa och rostad mandelpotatis

›
Detta recept hittade jag för några veckor sedan hos inspirationsbanken.se och det blev direkt en favorit för både maken och mig. Potatisen ä...
torsdag 4 november 2010

Enkel och god torsk i ugn

›
När inspirationen tryter besöker jag ofta min favoritmatblogg - Kryddburken. Och så blev det när gårdagens middag skuulle tillagas. Jag hade...
1 kommentar:
lördag 23 oktober 2010

Smörgåstårtor till vår dotters dop

›
Idag har vår yngsta dotter blivit döpt. Till dopet gjorde jag smörgåstårta. Det blev enligt gammalt beprövat recept - samma variant som jag ...
2 kommentarer:
onsdag 29 september 2010

Härlig höstgryta

›
Nu när rotfrukterna är billiga (billigare än vanligt) i butikerna blir det en hel del sådana i vår mat. Gott. Och dessutom gillar jag att ät...
2 kommentarer:
fredag 24 september 2010

Grekisk pytt i panna med kyckling

›
I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Sedan dess har jag tänkt laga något liknande hemma också men ...
2 kommentarer:
söndag 5 september 2010

Kalvstek med gräddsås

›
Vad passar bättre en höstsöndag än en traditionell stek? Och med en "riktig gräddsås" blir den än godare. Dagens middag hos oss va...
måndag 30 augusti 2010

Ernsts midsommartårta

›
På just midsommarafton bjöd mina föräldrar oss på denna fantastiskt goda tårta. Särskilt vår mellandotter var förtjust - så när hon några ve...
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

M
Mat är ett av mina största intressen, utan att jag för den skull är något "proffs". Jag ägnar mig gärna åt måltidsplanerande och jag tillbringar massor med tid på receptsidor och matbloggar. Dessutom är bokhyllan sprängfylld med kokböcker - som jag gärna läser som poesi. En make och två barn har jag oxå...
Visa hela min profil
Använder Blogger.